ŽUPNI OGLASI 05.05.2024.

Dragi roditelji!

Došao nam je svibanj, mjesec u kojem će vaše dijete prvi put pristupiti k stolu Gospodnjem. Lijepo je da se taj događaj zbiva upravo u mjesecu posvećenu Mariji, Isusovoj i našoj Majci, koja je zasigurno “najbolja domaćica” u Isusovoj kući. Zato je zamolimo, kroz redovne dnevne molitve u obitelji, da svima nama pruži svoju majčinsku zaštitu, a napose našim prvopričesnicima! Neka i na taj način vaše dijete osjeti da se priprema za jedan važan susret, susret s Njezinim Sinom u prvoj svetoj pričesti.

Vaše dijete se cijelu godinu pripremalo za prvu pričest i hvala vam što ste mu i vi, svojom roditeljskom brigom, u tome pomagali moleći, učeći i radujući se zajedno s njim. Nadamo se da će vaše dijete nastaviti živjeti zajedništvo s Kristom, i to trajno, te se željno susretati s Njim u sakramentu pomirenja i u euharistijskom kruhu. U tomu je vaša uloga veoma važna. Ne zaboravite da vi jedini možete, ljubeći svoje dijete, učiti ga, da se u životu uvijek može oslanjati na još jednu neizmjernu Ljubav, Krista!

Bitne informacije:

Prva sveta pričest bit će u subotu 18. svibnja.

U 9:30 sati pričestit će se djeca OŠ TB A i C razredi. Na obvezne probe trebaju doći u nedjelju 12. svibnja u 16 sati i u ponedjeljak 13. svibnja u 19:30 sati.

U 11 sati pričestit će se djeca OŠ TB D i E razredi. Na obvezne probe trebaju doći u utorak 14. svibnja i srijedu 15. svibnja u 19:30 sati.

U 12:30 sati pričestit će se djeca OŠ TB B razred i svi razredi iz OŠ AK. Na obvezne probe trebaju doći u četvrtak 16. svibnja i petak 17. svibnja u 19:30 sati.

Prva sveta ispovijed za svaku grupu bit će na drugi dan probe. Ukoliko ste u mogućnosti i imate uvjete za sakrament sv.ispovijedi, tada dođite i vi na ispovijed sa svojim djetetom! Podijelite s njim taj važan trenutak u njegovom životu! Ispričajte mu kako ste vi doživjeli svoju prvu ispovijed i kako se osjećate nakon svake vaše ispovijedi.

Prvopričsničke hajinice dijelit ćemo na kraju svake zajedničke probe koje ćete vratiti odmah nakon svečanosti u župnom uredu.

Cijela svečanost prve pričesti bit snimljena i fotografirat će se svako dijete. Sve će biti stavljeno na web-u naše župe. Preko određenog linka kroz deset dana moći ćete sve skinuti i sebi raditi fotografije po želji.

Korisni savjeti:

  1. Večer uoči prve pričesti posvetite se svome djetetu. Zajedno s njim molite, pročitajte nešto iz Biblije ili možda zapjevajte pjesmu koju ćemo pjevati na misi. Neka tu večer u vašoj obitelji “gori” radost i sreća zbog sutrašnjeg događaja.
  2. Na dan prve pričesti već od samog buđenja izbjegavajte nervozu i žurbu, radije se vi ranije ustanite kako biste kasnije imali vremena samo za svoje dijete, koje će biti uzbuđenije od vas. Odmah se kratko s njim pomolite i nakon doručka i spremanja, na vrijeme krenite prema crkvi.
  3. Čim stignete pred crkvu neka se odmah priključi ostalim prvopričesnima.
  4. Pri ulasku u crkvu, ohrabrite ga pogledom koji neka mu poručuje: ” I mi molimo s tobom i za tebe”.
  5. Nakon sv. mise poljubite svoje dijete, čestitajte mu što je postalo odrasli član župne zajednice.
  6. Za vrijeme ručka postavite dijete na počasno mjesto i recite mu da na taj način častite Isusa kojeg je ono donijelo sa sobom u kuću. Stvorite svečano raspoloženje i obavezno molite zajedno. Toga dana ostanite kao obitelj zajedno sve do počinka.
  7. Zadržite svečano raspoloženje nekoliko dana u kući. U tom tjednu odlazite, ako je moguće svaku večer na svetu misu i neka se vaše dijete pričešćuje. Tako ćete ga naučiti da često odlazi na svetu pričest, jer u tomu ste mu vi jedini primjer i oslonac.

Eto, dragi roditelji, nadamo se da će dobri Bog blagosloviti sva naša zajednička nastojanja da djeca zavole Isusa kao najboljeg prijatelja.

Hvaljen Isus i Marija!

Župnik: Mato Matić
Župni vikar i vjeroučitelj: Sebastijan Valjavec