Podjela sakramenta Sv. potvrde

Date :
29.04.2023
Venue :
Župa BDMZ Špansko

Svetu potvrdu, u našoj župi, redovito primaju vjeroučenici osmih razreda osnovnih škola koji stanuju na području naše župe.

Od kandidata se traži da:
– redovito pohađaju školski vjeronauk od prvog razreda osnovne škole
– redovito pohađaju župski i školski vjeronauk u osmom razredu
– ozbiljnost u ponašanju i svjedočenju svoje vjere
– redovito pohađanje nedjeljne euharistije i primanje sakramenata
– svladavanje određenog znanja o vjeri i Crkvi

Svaki od kandidata se kroz školsku godinu uključuje u različite aktivnosti pojedninih grupa mladih koje djeluju u župi.Nakon završene priprave i provjera, kandidati se mogu pripustiti primanju sakramenta Sv. Potvrde pri čemu ih prate njihovi kumovi.

Dokumenti koji su potrebni

Roditelji svakog od kandidata, na početku vjeronaučne i školske godine, na roditeljskom sastanku, dobijaju prijavnicu za vjeronauk za krizmu. Tu prijavnicu, ispunjenu, kandidati predaju u župni ured najkasnije do 15. studenog. Ako kandidati žive izvan župe Špansko tada moraju donijeti dozvolu svojega župnika za pohađanje priprave i primanje potvrde u župi Špansko. Kandidati iz župe Stenjevec 1, Malešnica – Oranice, ne trebaju nikakavu dozvolu već se samo moraju javiti svojem župniku. Ako su kandidati kršteni izvan župe Špansko tada o tome donose potvrdu iz župe u kojoj su kršteni. Slično vrijedi i ako su primili prvu pričest izvan župe Špansko. Svi dokumenti koji su potrebni moraju biti predani u župni ured do 20. prosinca, a ako to nije moguće tada je o tome potrebno obavijestiti župni ured.

Kumovi

Prema odredbi Crkve kumovi na krštenju i potvrdi moraju imati primljene sve sakramente kršćanske inicijacije, ako žive u braku moraju biti crkveno vjenčani i trebaju istinski živjeti kršćanskim životom. Dokaze o ispunjavanju ovih pretpostavki donose iz svoje župe krštenja i od župnika župe u kojoj žive.

 

Linkovi za preuzimanje fotografije i video materijala 2023.

Sveta Potvrda (VIDEO) // TB (A, B, C, D)
Sveta Potvrda (FOTO) // TB (A, B, C, D)
Sveta Potvrda (VIDEO) // TB (E, F, G) i AK
Sveta Potvrda (FOTO) // TB (E, F, G) i AK

 

Fotogalerije:

Sveta Potvrda (FOTO) // TB (A, B, C, D)

Sveta Potvrda (FOTO) // TB (E, F, G) i AK