Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

Date :
Četvrtak
Venue :
Župa BDMŽ Špansko
Time :
19:00

Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu posebno je blago naše vjere. Ovaj čin ljubavi i predanosti prema Isusu, prisutnom u Presvetom Sakramentu, pruža nam priliku za osobni susret s našim Gospodinom, koji nas želi ispuniti svojom ljubavlju, milošću i mirom.

U ovom ubrzanom svijetu, gdje se često osjećamo pretrpani informacijama, obavezama i pritiscima, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pruža nam trenutke tišine, kontemplacije i dubokog zajedništva s Bogom. U ovim trenucima možemo osluškivati Božji glas, koji nas vodi, tješi i hrabri na našem životnom putu.
Klanjanje nam nudi priliku da izgrađujemo čvrste temelje za naš duhovni život. Ljubav prema Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu pomoći će nam da otkrijemo jedinstveni poziv i poslanje koje nam je Bog povjerio.

Kroz klanjanje produbljujemo svoju vjeru, nadu i ljubav prema Bogu i bližnjima. Također, ovaj čin pobožnosti pomaže nam da shvatimo koliko je svaki trenutak naše svakodnevice povezan s Božjom prisutnošću. U klanjanju pred Presvetim, naša srca postaju otvorena milostima koje nam Gospodin želi udijeliti.

Pozivamo vas da se večeras nakon svete mise pridružite svojoj župnoj zajednici i zboru anđela u klanjanju, te provedete vrijeme u tišini, molitvi i intimnom druženju s Prijateljem koji se ne može usporediti niti s jednim drugim. Ukoliko vam je to moguće, potaknite svoje prijatelje da vam se pridruže u ovom blagoslovljenom činu klanjanja.

Neka vam klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom bude izvor snage, utjehe i radosti u vašim životima. Neka vas Isus, prisutan u Euharistiji, blagoslovi i prati na vašem putu prema svetosti, kako biste postali svjetlo svijeta i sol zemlje, te svjedoci Božje ljubavi u društvu.
Amen.